Relacja z kulinarnej majówki w Uzarzewie

Cóż to był za dzień! Na kulinarną majówkę z dziczyzną i leśnymi specjałami w Uzarzewie przybyły setki odwiedzających. Rodziny, dzieci, młodzież i starsi. Każdy miał okazję spróbować gulaszu z dzika, a dodatkowo dowiedzieć się na naszych stoiskach czym różni się sarna od jelenia oraz co „nosi” jeleń, daniel czy łoś i poznać wiele ciekawostek z życia zwierząt w naszych lasach i na otaczających polach.

Bezpłatną degustację specjałów z dziczyzny przygotowało Koło Łowieckie nr 22 „Czajka”, wspólnie z Kołem Łowieckim nr 60 “Sokół” przeprowadzili również gry i zajęcia edukacyjne.

Dziękujemy za odwiedzenie naszych stanowisk! Do zobaczenia następnym razem!

Darz Bór!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *